Asbestipurku

Teemme asbestipurkua kohteessa kuin kohteessa | Tampere, Nokia, Ylöjärvi

Ylö-Asbest Oy tekee asbestipurkua Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä ja Pirkanmaan muilla alueilla. Teemme asbestipurkua saneerattavissa ja purettavissa rakennuksissa niin yritysten, yksityisten kuin julkishallinnon tarpeisiin. Teemme asbestipurkua niin pienissä kuin suurissa kohteissa.

Turvallisuus ja huolellisuus ovat ensisijalla työssämme. Meillä on käytössämme vaativimpiin purkukohteisiin hyväksytty ilmastointikalusto, jota päivitämme jatkuvasti. Mittaamme myös laitteiden toimivuutta ja purkutöiden laatua lakisääteisillä seurantamittauksilla.

Mitä asbesti on?

Asbestilla tarkoitetaan kuitumaisia silikaattimineraaleja, joille on yhteistä hyvä mekaaninen ja kemiallinen kestävyys sekä pölyävyys käsiteltäessä. Asbesti ja haitta-aineet rakennuksissa aiheuttavat lähinnä purettaessa merkittäviä terveyshaittoja, kuten syöpää. Purettu asbesti ja haitta-aineet aiheuttavat ympäristöön joutuessaan ympäristön saastumista.

Aineen käyttö rakennusmateriaalina oli huipussaan 1960–70-luvuilla. Vuonna 1988 asbestin käyttö rakennusmateriaaleissa lopetettiin ja säädettiin luvanvaraiseksi. Asbestia voi olla ennen vuotta 1988 rakennettujen kiinteistöjen ilmanvaihtolaitteistoissa, putkien eristysmateriaalina, julkisivuissa, lattioissa, katoissa ja sisäverhouslevyissä. Ainoa keino ehkäistä asbestisairauksia on altistumisen välttäminen, mutta pelkoon ei kuitenkaan kotiolosuhteissa ole aihetta. Sairastumiseen tarvitaan yleensä työssä tapahtuva toistuva, pitkäkestoinen ja vielä kohtalaisen voimakas altistuminen.

Kysy lisää palveluistamme! »